relleu generacional empresa familiar

Planificació de la successió i del relleu generacional


El moment del relleu generacional és potser el punt més crític per tota família empresària i la principal causa de desaparició d’empreses familiars, si no s’ha preparat el canvi de generació degudament i amb el temps i consens adequats.

Evidentment, no és el mateix el relleu generacional de la primera a la segona generació que en empreses familiars més longeves, però la successió del negoci és sempre complexa i afecta tres àrees clarament diferenciades: FAMÍLIA, EMPRESA i PROPIETAT. A més a més, a això cal sumar-hi la càrrega emocional i les inquietuds i incerteses que es desperten en el predecessor, en el successor i en la resta de membres de la família en el moment del relleu generacional.

El relleu generacional suposa qüestionar-se el model de lideratge, preguntar-se si el model actual seguirà sent vàlid en la generació entrant i també si aquesta reuneix les competències, la formació, el talent i el tarannà per governar amb èxit l’empresa familiar.

L’experiència ens demostra dia a dia que les empreses familiars que es perpetuen en el temps són empreses que han sabut planificar bé i amb temps la successió i el relleu generacional. No obstant això, la complexitat de la successió fa que molts empresaris no trobin el moment per, de forma preventiva, iniciar el procés de planificació de la successió, incòmode a vegades, que suposa acceptar que un dia arribarà el final de cicle.

Planificació de la Successió, punts clau       

A Family Business Solutions ajudem a planificar amb temps la successió i el relleu generacional. Acompanyem la família empresària en el procés de triar el successor o successors, formar-los i acompanyar-los des de la generació sortint durant l’etapa de transició i posteriorment des dels òrgans de govern. Posem molta atenció en la potenciació d’habilitats fonamentals, com la comunicació i el lideratge, que seran claus en el període inicial.

També ajudem a reduir les inquietuds del predecessor, planificant com pot seguir vinculat al negoci, aportant coneixements de valor a l’empresa familiar, i pensant com ocuparà el seu temps una vegada es produeixi el relleu.

Tot això per tal que després del procés de relleu generacional l’harmonia de la família i el compromís dels membres amb l’empresa surtin enfortits.

Claus de la continuïtat a l’Empresa Familiar, per Ricard Agustín

Els problemes relacionats amb el negoci i amb la gestió de la relació família-empresa i el relleu generacional poden posar en greu risc el futur de les empreses familiars.
Ricard Agustín, fundador de Family Business Solutions i consultor d’empreses familiars, explica en aquest vídeo com resoldre aquestes qüestions per aconseguir la continuïtat de l’empresa familiar i evitar que desaparegui.