optimització fiscal empresa familiar

Reestructuracions patrimonials i optimització fiscal


L'experiència ens demostra que la fiscalitat és un dels principals motius de preocupació de les famílies empresàries, especialment pel grau de desconeixement del tema i per les implicacions que té en l’àmbit familiar i empresarial.

Són moltes les empreses familiars que van creixent en dimensió i complexitat, també societària, que no es plantegen quina hauria de ser la seva estructura òptima, quina hauria de ser la seva capçalera, si d’ella n'haurien de penjar la resta de societats, etc.

No tenir ben resolt aquest tema acostuma a ser objecte de duplicitats, tant en l’àmbit burocràtic com a l'hora de pagar impostos.

També és important preveure amb temps l'impacte fiscal de les donacions, successions i tot tipus de transmissions patrimonials.

Així com en altres camps la família empresària acostuma a ser autosuficient, en aquest en concret, amb lleis molt canviants i no sempre de fàcil interpretació, estar en mans de bons professionals, coneixedors de les darreres novetats en aquesta matèria, és sinònim de tranquil·litat i de forts estalvis.

A Family Business Solutions ajudem la família empresària a definir la millor estructura societària i patrimonial, la que minimitza riscos empresarials i, sempre dins de la legalitat vigent, la que millor optimitza la seva posició fiscal. També ajudem a anticipar l'efecte de futures donacions i transmissions patrimonials.